A SEO, a szivar és Mészáros András EKF igazgató

Mi a keresőoptimalizálás, mi a SEO?

Hogy a csudába jön össze a három távoli fogalom, a SEO, a szivar és Mészáros András, az Európa Kulturális Fővárosa (European Capital of Culture - Pécs2010) generálisa (General Director)?
Nos, úgy esett, hogy a Szentlőrinci Lobbi-Partin  (Szentlőrinci Lobbi-Parti avagy debütált a blogger-lobbi)  futottunk össze, s a névjegyem átvétele után a szárnyas hajú direktor rákérdezett: mi is az a keresőoptimalizálás, mi is az a SEO?

Mészáros András úr mindezt úgy kérdezte meg, hogy közben szép kövér szivarral illatosította maga körül a levegőt. Így önkéntelenül is adódott számomra a hasonlat, amellyel éltem is, a szivart szerető emberhez közel hozva a bonyolult fogalmat! :-)

A SEO a szivarfüst mögött

- Ha beütjük a Google keresőbe a szót, SZIVAR, akkor nyilván kapunk néhány tízezer találatot - kezdtem bele a hasonlatomba -, és ezek nyilvánvalóan a szivarozással lesznek kapcsolatosak! Szivargyártók, szivarértékesítők, híres szivarozók! Ezek közül azok, akik az első húsz találatban szerepelnek, el fogják vinni az internetes látogatók - és ezáltal az üzlet javát!

Mészáros András úr biccentett és szippantott erre egyet, jelezve: így most már képben van!
Na, de most szépen megmutatom (legalábbis szándékom szerint), hogy milyen az, amikor a szivar szóra egy olyan blogbejegyzés jön elő a Google keresőben, ahol a szivar, a SEO és maga Mészáros András direktor úr, mint híressé tett szivarozó jön az élen elő! Ha ez sikerülne nekem, akkor talán még azt is megérjük, hogy a SEO, mint használati tárgy, bevonul az EKF jövőjébe! Na meg a blog is! És akkor Essennek és Isztambulnak annyi! :-)
(Magyarázatképpen: ez a két város szintén kulturális fővárosi rangot fog viselni 2010-ben.)

meszaros-andras.webp

Szárnyas hajjal, szivar nélkül, picit őszülőn: Mészáros András

Egyébként e percben (2007. szeptember 09-én) a szivar szóra a Google.hu alatt 170.000  szótalálatot kapunk, de az első húsz találatban nincs benne a SEO, se Mészáros András EKF igazgató. Csak a szivar. Na, de keserűségre semmi ok: néhány nap múlva nézzünk erre újra rá!

***
A Bognár Stúdió egyéb pécsi vonatkozású portáljai, blogbejegyzései:
Hotel Pécs
SEO Pécs, Kaposvár, Szekszárd