Jó tanács sofőröknek, úrvezetőknek

Jó tanácsok a személyszállítás terepéről

Az előző bejegyzésben, amely > A jó tanács, mint marketing fogás címet viselte, néhány példát mutattam be arról, hogy az online marketingben hogyan szokták a jó tanácsokat, a tippeket-trükköket felhasználni.
Azt leszögezhettük a látottak alapján, hogy a jó tanács jó felhasználása során egy kettősség lesz a jellemző: egyfelől a honlap látogatója valóban kap egy használható előnyt biztosító tippet, másfelől pedig egy indítékot, érvet is ahhoz, hogy miért a honlap üzemeltetőjének szolgáltatását vagy termékét vásárolja meg (kapcsolódva a tipphez).

A sofőrszolgálat jó tanácsa

Most nézzünk egy olyan példát is, amikor abszolút közismert tényt "ad el" a honlap üzemeltetője jó tanácsként - és mi mégis kapunk valamit!
Pillantsunk rá a Sofőröm Sofőrszolgálat > Sofőrszolgálat referenciák url-jén lévő oldalra a Jó tanács és Autóshírek részre!
Az első jó tanács így szól: "Ne üljön volánhoz, ha alkoholt ivott!"
Népiesen szólva, ha ezt az intelmet nem ismerte valaki, akkor megeszem a (sofőr)sapkámat.
Kérdezhetné valaki, akkor miért hozom én ezt ide JÓ példának?!
Azért, mert a valóság az, hogy az emberek egy része mégiscsak úgy viselkedik, ahogy a Sofőröm Sofőrszolgálat Budapest honlap írja: úgy gondolván, hogy egy pohár sör vagy egy kupica ez meg az, nem fogja befolyásolni a vezetői képességeket és iszik egy keveset vezetés előtt. Vagy egy kicsivel többet. Esetleg nem is kicsivel.
Tehát mégiscsak előáll egy kis probléma: ittunk és itt az autónk, velünk. Ha vezetjük, a nyakunkra hághat a zéró tolerancia sokezres büntetéssel, ha itt hagyjuk őrizetlenül, reggelre ki tudja, hány kerék marad rajta - és akkor mindenből csak a legkisebb bajjal számoltunk!
És ekkor jön a honlap gazda ajánlata: SOFŐRSZOLGÁLAT!
A sofőrszolgálat az autóst a saját autóján viszi haza (vagy egy másik szórakozóhelyre), így lesz a dilemma szépen feloldva.

A témáról korábban:
Sofőrszolgálat: mi a frász az?

Az autókölcsönző jó tanácsa

Ugorjunk rá a Koala Autorent > Autókölcsönzés tippek oldalára.
Itt egy olyan megoldást találunk, amely gyakorlatilag leírja egy szolgáltatás, nevezetesen az autókölcsönzés teljes menetét.
Persze kapunk itt is plusz információt, konkrét tanácsot: ne béreljünk autót olyan cégtől, amely kp. kéri a kauciót! Ennek az az oka, hogy a bankok csak megbízható autókölcsönző cégnek engedélyezik a kaució bankkártyás megoldását - így indirekt módon információhoz jutunk az autóbérlést lebonyolító cég megbízhatóságáról - és ez napjainkban nem kis dolog!
És ekkor belép a jó tanács adásának második lépése: a honlapot üzemeltető Koala Autorent autókölcsönző NEM KP kéri a kauciót!

***
Témába vág: