A gázszerelő most a keresett kulcsszó

Gázszerelő, fűtésszerelő

Itt van az ősz, itt van újra - és a gázszerelőfűtésszerelő szavak is itt vannak újra, mert a fűtési idény is megérkezett.
Sok helyütt jellemző, hogy a hibák nem előre, tervszerű karbantartás keretében derülnek ki, hanem most, amikor már élesben megy a fűtés.
Naná, most fog ereszteni valahol a vezeték, most fog csöpögni a radiátor, most "krepál be" a gázkazán.
Ebből következően most lesz nagy keletje a szerelőknek is.

Vállalkozások marketing összefogása

Az online marketing területén olykor "gyűjtő oldalakkal" is találkozunk. Vagyis olyanokkal, amelyek egy csokorba gyűjtve nyújtják át a látogatóknak a konkurenseket (!) egy-egy szakmai ágazatban.
Ezt persze érdemes elkerülni, miért is nyitna egy vállalkozás újabb frontot a marketing háborúban: éppen elég a Google organikus találatai, az AdWords vagy a Facebook területén, továbbá a lapok hirdetési rovataiban megütközni.

Láthatunk olyan példákat is, amikor egy szakmai szervezet, példának okáért az Energiapartner Klaszter olyan megoldást talál, hogy a hozzá csatlakozott vállalkozások együtt olyan ernyőt alkotnak, amely alatt megtaláljuk a széles közönséget érintő, energiával kapcsolatos válaszokat, a szakmai újdonságokat és magukat a szolgáltatást végző vállalkozásokat is.
De az utóbbiak nem egymás konkurenseiként jelentkeznek a keresőben!

Az Energiapartner oldal a konkrét hely gázszerelőit, fűtésszerelőit, radiátorszerelőit fogja megmutatni a böngészőben érdeklődőknek.
Így például a Siófokon a gázszerelő szót beütőnek a siófoki szerelő fog beugrani, nem a pécsi vagy a kaposvári és Budapesten is kerületi alapon válogathatunk. Mivel klaszter tagokról van szó, biztosak lehetünk abban, hogy a cég vagy mester érti a szakmáját és akár érdeklődhetünk is utána.

És most nézzük is meg, milyen keresőszavak, keresőkifejezések a jellemzőek mostanában az Energiapartner oldalain:

  • gázszerelő kaposvár
  • gázszerelő siófok
  • gázszerelő székesfehérvár
  • fűtésszerelő
  • fűtésszerelő pécs
  • energetikai tanúsítvány
  • gázterv
  • gázkészülék szerelő szolnok

 A közös összefogás eredményeként a gazdag tartalmú honlap az első tíz találat között ad feleletet, egyszerre szolgálva ki a kereső embert, a potenciális ügyfelet és a klaszterbe belépett, gázszerelést, fűtésszerelést, radiátor- és kazán gyógyítást vállaló vállalkozót, vállalkozást.

***
S ha már energia és energiamegtakarítás:

A tartós rezsicsökkentés: energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány Budapest