Adhatok-e linket büntetlenül a zen-taxinak?

Robotológia

Megtörtént a nyilvános PageRank * kiosztása, s most tele van a net mindenféle találgatással, hogy a Google hogyan és miért - vagy éppen ellenkezőleg, miért nem! Az egyik leggyakoribb tipp, hogy a kereső a fizetős linkeket akarta kiszűrni és azért történt a késés is, amit a kiosztás körül tapasztaltunk hónapokon át, mert még szemmel is ellenőrizték a Google-fiúk a sok milliárdnyi honlap gyanúsabb és fel-(be)jelentett darabjait.

Ezt én ugyan nem hiszem, mármint a szemmel veretést (ellenőrzést), mert ehhez annyi munkaerő kéne, pláne a magyar feljelentésszám szokásos gyakoriságát figyelembe véve, hogy nincs annyi ellenőripari szakmunkás a galaktikában, nem ám a földgolyón.

Hanem a zabszem, ugye, azért az mégiscsak mocorog, mert akár robot, akár amerikai férfiú végzi az ellenőrzést, igen cudarul járhatnék, ha teszem azt az El Lobo - A farkas blogomról linket küldenék mondjuk Zsoltu blogjára, a zen-taxira! Ennek a blognak ugyan semmi köze nincs a személyszállítás tisztes iparához, de ezt honnan tudhatná egy amerikai robot?
A robot ugyebár azonnal arra gondolna, hogy a híres kínai, riksaipari Zen-dinasztiáról van szó, és a taxiszámlát a spanyol farkastenyésztő (El Lobo) linkkel fizeti, és ezt a nemzetközi méretű linkbizniszt ugyebár büntetni kell! Relevanciáról pedig szó sem lehet, mert hogy jön össze a farkas a taxival?
Nos, ez az a pillanat, amikor az ember már tényleg rendesen beijed a maga PageRank értéke miatt, s még azt is letagadja, hogy járt valaha a fent említett, Zsoltu féle blogban!

***
* Upgrade: 2016-ra végképp eltűnt a PageRank a keresőoptimalizálásból

Ami a keresőoptimalizálás és a SEO témáját illeti:
Ismeretterjesztő oldalaim: Keresőoptimalizálás