Gúzsbakötve

Vendég bejegyzés. Írta Hoppán Gergely

Sosem szerettem úgy csajozni, ahogy azt a "hogyan csajozzunk" könyvekben megírták. Nem arra vágyom, hogy a női természet genetikusan kódolt kiskapuit megtaláljam, és azokon keresztül jussak célba. Nem a hatásos trükkökket akarom újra és újra működni látni. Arra vágyom, hogy saját magamért szeressenek, azért aki vagyok. Meglehet, ez a nehezebb út, de a nehézség szórakoztat és édesebbé teszi a győzelmet.

A weboldalon is a termékünk (Opteamus CRM RENDSZER) lényegét próbálom meg érzékeltetni, több-kevesebb sikerrel, de feltétlenül a saját stílusomban. Ahogy barátaim bevezettek a Google keresőoptimalizálás rejtelmeibe, úgy jöttem rá, hogy helyes kis oldalamat kevéssé tolerálják az új kor algoritmusai.

Nem elég, ha az megfelel a saját ízlésemnek és a tipográfia szabályainak. Nem elég, ha célratörő, rövid, és érdekes szöveg van rajta. Az is kell, hogy a szöveg passzoljon a kulcsszavakhoz, ráadásul hajszálpontosan. Mintha egy lírikusnak utasításba adná a kiadója, hogy a vers címének szó szerint kell szerepelnie minden versszakban. És egyáltalán, az oldalon szövegnek kell lennie, a főoldal nem lehet pusztán egy grafikai ötlet. Idegölő, ha az embert egy program korrektúrázza, viszont legalább kiszámítható.

És éppen ez az, ami kedvemet veszi. A seo ha nem is öli meg egészen a honlapkészítés művészetét, de alaposan gúzsba köti az alkotó kezét. Igaz persze, mindennek megvannak a szabályai. Végül is egy nőt sem szólíthatok meg szívem szerint azzal, hogy "hú de szépek ezek a mellek" ;)

Az esti szórakozás igen, a termékből származó bevétel viszont nem tréfadolog, így hát igyekszem megcselekedni a lehetetlent. Végül is, kedvelem a kihívásokat, főleg azokat, amelyek méltó jutalommal kecsegtetnek. Olyat csinálni, ami nekem is tetszik, a látogatóknak is, meg a google racionális algoritmusainak is. És persze a nőknek ;)

*****

E blog gazdájának - kvázi reakciója -, utánérzése nyolc év múlva, 2017-ben:
Kalandom a YOAST pluginnal