Az üzleti hangulat és az üzletkötés kapcsolatáról

 

Üzleti hangulat, üzleti kapcsolatokÜzleti megbeszélés

Kedves hangú, ámbár ismeretlen úr hív, annak rendje és módja szerint bemutatkozik, elmondja melyik befektetésekkel foglalkozó cégnél dolgozik, megkérdezi nem zavar-e és előrebocsájtja: nem akar direkt üzletet kötni, csupán tippeket adna, ha már megismertük egymást!
Közöltem vele, hogy a mai nap bármire jó, csak üzleti megbeszélésre nem!
Gondoljon csak bele: itt ülök az OTP részvényeimen, s az éppen betanuló kormány egyes bölcs tagjainak áldásos mondatai hatására minden perccel kevesebbet érnek azok a részvények. A pénzem, a magyar forint, annak a betanuló kormány által hangoztatott tételnek logikusan megfelelve, hogy közelít az államcsőd, szintén percről-percre kevesebbet ér.

Ráadásul, bár az új kormány napos időt ígért hatalomra kerülése alkalmából, ehelyett két hete esik az eső, a beázási káromat most adtam fel a biztosítónak, természetesen online.
S ha mindez éppen nem volna elég, ma ünnepeljük először Trianont, vagy hogyan is kell ezt mondani.
Aki ma üzletet köt velem, annak gratulálni fogok és isten bizony megeszem a kalapját!

Szakmai blogban nemigen szeretnék politizálni, mindezt nem is a politizálás kedvéért mondtam el, csupán annak illusztrálására, hogy miért is törekszem arra, hogy minden reggel tudjam a forint és a főbb részvények árfolyamát: mert így tudni fogom, hogy érdemes-e  ma új ügyfelek szerzésére fordítanom az időt, érdemes-e bárkivel egyáltalán szóba állnom.
Javaslom, a mai napon engem már ne hívjon senki, pénzről pedig még az asszony sem tud ma velem szót váltani.

Csupán ennyit akartam mondani ma az üzleti hangulat és az üzletkötés kapcsolatáról.