W3C érvényesítés és a honlap-speed

W3C szabvány

Vannak, akik a World Wide Web Consortium (W3C) szabványaival nem is törődnek, míg mások a SEO részének tekintik és óriási hangsúlyt fektetnek arra, hogy egy-egy honlap "Passed" felirata megjelenjen a W3C Validator honlapján. Egy viszont bizonyos: a honlap betöltési sebességét nyilván befolyásolja, ha szabályos megoldásokat alkalmazunk.

WEB speed, honlap gyorsítás
Honlap betöltési sebesség. Avagy lassúság?

Káprázó szemekkel írom ezeket a sorokat - validálás közben. (Hm, nekem kellene valamilyen gyorsító, miközben a honlapok gyorsításán fáradozom.)

Nem kis fejtörést okoz, hogy pl. a Facebook is fittyet hány a honlapokba másolható kódjainak szabványos mivoltára. Kész büntetés, amikor élenjáró cégek után bogarászhatunk a sorok között!

SEO és szabványos eljárások

Néhány honlapom már annyira régi, hogy nem is merek rájuk nézni a validátorral. Pedig muszáj, ha a keresőkben őrizni szeretném a helyezéseimet, mert a Google méri a honlap speedet, a honlapok betöltődési sebességét. A bejegyzés elején a Webmestereszközök "szerszámosládájából" pakoltam ki a felmutatott képet. Márpedig amit a Google lemér, az bizonyosan benne van a PageRank algoritmusában. De ha nem volna, a betöltési sebesség akkor is ott szerepel a látogatói élmény kategóriájában.

A Bognár Stúdió SEO aloldala mindenesetre már "passed", vagyis eleget tesz a szabványok előírásainak. Ki is tettem rá az érvényesítést bizonyító ikont.
És persze az ismeretterjesztési céllal üzemeltetett honlapommal is példát kellett mutatnom:
Keresőoptimalizálás, SEO ingyen

Ha nem ismered a szabványoknak való megfelelés ellenőrzésére szolgáló webhelyet, akkor ezen most változtatunk:
http://validator.w3.org/