Bosszantó apróságok - a Googlera figyelni kell

Adatokat várunk a Google Webmestereszközökbe.
Adatok a webmestereszközökben

Google nevezéktani probléma

A honlapja SEO-ját (keresőoptimalizálását) illetően tanácsot kér tőled barát, rokon, ismerős vagy ügyfél s hogy megadhasd, hozzáférést küld a webmestereszközök fiókod számára a www pont akami pont hu oldalhoz.
Fityeg is ott néhány adat, ahol nem, ott a Google kiírja, várj egy kicsit, amíg összegyűjti például a honlapra mutató linkeket vagy az indexelt oldalakat.
Elmúlik egy hét, elmúlik kettő – és még mindig semmi. Ezek aligha apróságok.

A harmadik héten a semmin merengve majd leesik a tantusz!
A hozzáférést a www változathoz kaptad – miközben a keresőtáblán a Google a www nélküli változatot – akarmi pont hu - jeleníti meg (mert nem adott meg a honlap gazdája elsődleges domaint).
Ekkor indul a második kör: a www nélküli változathoz is kéred a belépést és szépen hozzájutsz az adatokhoz.
Majd jön a harmadik fázis. Meghatározol egy elsődleges domaint (amire majd néhányan azt mondják, hogy ez fölösleges hercehurca volt) de te inkább a Google-re hallgatsz.

Fáj a Windows-om - visszapillantás

Olvasom, 2015-ben jön a Windows 9, és a fala vélhetően már nem lesz kidíszítve csempékkel.
Ha valóban így lesz, akkor ezzel a Microsoft bevallja: a “népnevelés” ezúttal is megbukott.
Szokásaink, megrögzött mozdulataink valószínűleg csak lépésenként változtathatóak meg – így az “átállás” nem megy, nem mehet simán.

Az elmúlt két évtizedben windows-variációk sokaságán edződtem és nevelődtem, így a windowst akár internetes szocializációm anyjának is mondhatnám, amely anya olykor nem édesnek, hanem mostohának bizonyult.

Variációk internetes népnevelésre

A Windows Millenium volt az első mostohám – amely őrületbe kergetett, hiszen szinte minden meghajtót újra kellett cserélnem, hogy tovább működhessen az asztali PC-m.
A Vista is derekasat rontott nevelődésem harmóniáján. A Minolta Magicolor Desklaser 2200-es színes lézernyomtatót egyáltalán nem lehetett meghajtani vele.

Most az asztali gépemet Win 7 mozgatja, a ThinkPad-emet pedig a 8-as.
Ha az asztali gépet akarom kikapcsolni, akkor a mozdulatsor: balra le – kitt-katt és a kikapcsolás el is van intézve.
A laptopon viszont jobbra fel a kezdő irány (majd jobbra le a kitt-katt-hoz).
Na, én mindig kikapcsoláskor őszülök nagyot: most akkor balra le vagy jobbra fel. Merthogy totálisan ellenkezője az egyik a másiknak. Ezt a “webergonómiai” viccet aligha lehet megbocsájtani. :-)