Fésült fodrász honlap

Miért módosítottunk a fodrász tanfolyamon?

Honlap frizura

Egy-egy honlap szavatossági ideje erősen lerövidült.
Marketing nyelven szólva a honlap termék életciklusa egyre rövidebb. Így szinte folyamatos módosításokra, redesign-ra, ráncfelvarrásra, stílszerűbben átfésülésre, új frizura kialakítására, sőt egyre gyakrabban teljes cserére van szükség.
Ennek persze nem egy, hanem több oka is van.

  • a honlapkészítés eszközrendszerei, platformjai, szabványai változnak (például most a HTML 5-nél; a WordPress 4.1-nél tartunk; egyre fontosabb a mobilra is tervezettség - responzive honlap)

  • a Google algoritmusai, elvárásai folyamatosan változnak (márpedig fontos a keresőtáblán - SERP - elfoglalt hely!)

 

Ám nem csak az eszközrendszerben, a technika terén folyamatosak a változások, hanem az online marketing szakemberei, a SEO (keresőoptimalizálási) tanácsadók is változhatnak egy-egy vállalkozásnál, s ez minden bizonnyal előbb-utóbb koncepcióváltoztatással, de legalábbis módosításokkal is jár.

Míg egyesek a honlap nyitóoldalára helyezik a hangsúlyt, ide tömörítik be a kulcsszavakat és a kulcskifejezéseket (és előszeretettel ide linkelnek kívülről), addig mások - köztük magam is - egy-egy fontos kulcskifejezésnek külön almenüt-aloldalt szentelnek, s az ide irányuló linkektől, vagyis a mély linkeléstől (deep linking) remélik adott kulcskifejezésre, kulcsszóra a több hasznot, a több látogatót, a honlapon töltött több időt és a keresőben történő előbbre jutást.
A CLIPS Akadémia honlapján fodrász tanfolyam aloldal nem működött (ill. hasonló néven egy kérdőív funkcionált).

A munkahely és a sztár fodrászság varázsa

Márpedig az OKJ-és tanfolyamok meghirdetése egy nagyon lényeges mozzanat a CLIPS Nemzetközi Fodrász Iskola életében, és egészen bizonyosan az a fodrász pálya iránt érdeklődők életében is, hiszen a bizonyítványon kívül - amely önmagában is teret nyit egy munkahely megszerzéséhez - még az elhelyezkedés és a továbbtanulás terén is segítséget ígér!

A Magyarországon jellemző, 10%-ot meghaladó munkanélküliség mellett ez nagyon komoly érv lehet egy fodrász tanfolyam elvégzéséhez.
Ráadásul a sztár fodrászok életvitele, a nemzetközi térben való mozgásuk, celebként való szerepléseik a médiában - többek számára erős minta lehet.

Nem véletlen az éles verseny a fodrász tanfolyamok piacán.

Vagyis a /fodrasz-tanfolyam.html oldal beállítása, annak érdemleges mennyiségű, vagyis a megfelelő informáltságot nyújtó texttel való feltöltése szükségszerű volt a honlap versenyképességének növelése érdekében.
(Más kérdés, hogy a megbízás nem ad felhatalmazást új honlap készítésére - vagyis adott kereteken belül kell gondolkoznom. És az is más kérdés, hogy friss létesítése miatt ez az oldal a pillanatnyilag leggyengébb.)

Persze egy-egy ilyen módosítás általában nem leszólása a korábban a honlapon dolgozóknak - hiszen, ahogyan azt a bejegyzés elején írtam - "önmaguktól" is elévülnek a honlapok!
Másfelől azért egy komplex rendszer áll rendelkezésemre, például Facebook fiók, sőt videó.