A WordPress, a Twitter és a Facebook

Folyton korszerűsödik: WordPress

Akinek WordPress motoron fut a blogja - mint ez a blog is - az számos alkalommal fog hálát adni az égnek, hogy ezt a blogmotort választotta.
Például most is, ha valaki az aktuális trendnek megfelelően a blogját szeretné a másfajta közösségi hálózatokhoz, a Twitterhez vagy a Facebookhoz kapcsolni, szintén számos bővítményből, pluginból válogathat a wordpress org plugin oldaláról.

A Twitterhez való kapcsolódást e blogban is plugin biztosítja, WP to Tvitter elnevezéssel lehet megtalálni. Funkcióját jól teljesíti: a bejegyzéseinkről a közzététel után a Twitteren tájékoztatást nyújt. Sőt, a módosításokat, az új linkek felvitelét (!) is közkinccsé teszi.
Nem véletlenül írja elragadtatva egy, a plugin szerzőjének blogjába látogató felhasználó: "Great Plugin! Works very well. Thx for developing it!"
A Google fordítógépe így teszi a szöveget magyar nyelvűvé: "Nagyszerű bővítmény! Nagyon jól működik. Thx fejlesztéséhez".

A megosztás lehetőségét, (plussz az e-mailben való küldést és a nyomtatást!), melynek ikonját minden bejegyzésem végén elhelyezi a The AddThis Social Bookmarking Widget - szintén beszerezhetjük ingyenesen a netről.

És máris van megoldás a legújabb facebookos lehetőségre is, a "lájkolásra", vagyis tetszésnyilvánításra, melyre nálam is minden bejegyzés végén lehetőség van a WP Facebook Like Button elnevezésű plugin révén.

***

WordPress bővítmények (pluginok):
http://wordpress.org/extend/plugins/

Minden szentnek maga felé hajlik a Social Media példája:

Bognár Stúdió Facebook

Bognár Stúdió Twitter

Jóljárok.hu Magazin Facebook ;