SEO (keresőoptimalizálás) görbe tükörben

Anti SEO

Greg barátunk , aki a CRM rendszerek királynőjét találta fel és árusítja (Opteamus), kiváló szösszenetben űz csúfot belőlünk blogjában, SEO-iparosokból, keresőoptimalizáló napszámosokból.
Greg hallatlan precizitással veszi számba a SEO-sok által elkövetett eljárásmódokat. Szóismétlésekkel él, a kulcskifejezések különféle szóképeit, helyesírási módjait és helytelen, de gyakorta használt nyelvi alakjait is nyújtja felénk, (mitha csak nyelvét nyújtaná). Példaként a seo terepéről a seo-sok és a seo-sokk is szerepelhetne, keresőoptimalizálást, vagyis elképzelhető szinonímát is bevetve.
Műve persze logikus érvelésen alapul, portékáját szőrmentén dícsérve jár el, mintha jómagam itt azt mondanám: az én optimalizálásom olyan sikeres, mint az Opteamus, éppoly maradandó termék, kitűnő ár/érték arányban osztva fel a világ népességét két félre: bölcsekre, akik nálam SEO-ztatják a webegységüket és a másik csoportra.

A bölcsek csoportja tudja: Greg megközelítéséből a veszteség említése azért hiányzik! Nem úgy, mint nálam. Mert én nem vagyok rest kiszámolni azt sem, hogy hány milliárdot veszít percenként a sarki fűszeres, ha nem nálam fut a SEO-ja. És akkor még a hosszú távú veszteségek is, a gyomorideg, mivel akkor én már a konkurens malmára hajtom nem csak a SEO-t, de a keresőoptimalizálást is , sőt talán még a link buildinget (linkbuilding, linképítés) is!

Persze Greg téved is egyet(kettőt). A témához nem tartozón nőről, szexről, autóról, fociról fehér kalapos SEO-s szeózás közben nem beszél, ilyesmire nem web- és honlap-optimalizál, mert ilyen eszközökkel nem is akarunk PageRank értéket növelni, nem erre való a google-optimalizálás. Feltéve ugye, ha optimális a helyzet, mint az Opteamusnál, vagyis már az összes kereső előre köszön, kezét csókolom Opteamus néni, üdvözöljük a Greget, legyen szíves, adja át!

Greg írása:
Sokáig éljen a SEO

Greg vendég bejegyzése nálam:
Gúzsbakötve