De mit keres a fejvadász cég az asztalon?

Vendég bejegyzés. Írta: Bogdanovits Péter
Jó pár évvel ezelőtt, egy számomra mérvadó cégvezető azt tanácsolta nekem, a fejvadász cég ügyvezetőjének:

„Ha nem akarod, hogy egyhangúvá váljanak a szakmádban a mindennapjaid, akkor időnként evezz idegen vizekre, tégy rövid kitérőket, próbáld ki magad másban is. Majd azonnal hozzátette: – De aztán mielőbb igyekezz vissza a saját területedre!”

Amikor a fejvadász cég frissít a tevékenységén

Valami ilyesmi történt az Aarenson Consulting életében, amikor a sok éve végzett munkaerő közvetítés mellett belevágtunk egy munkaügyi konferencia megszervezésébe és lebonyolításába.
Nem keveset gondolkoztunk azon, kik legyenek az előadók, milyen témákkal álljunk elő és kik legyenek a meghívottak. Milyen helyszínt válasszunk, hogyan lássunk neki a promóciónak? Egy munkaerő-tanácsadó stáb számára ez bizony új vizeket jelent!

 Próbáltuk kitalálni, hogy mi érdekelheti ma az itthoni KKV-k vezetőit, HR-es szakembereit?

Végül arra jutottunk, hogy végig visszük őket a munkaerő kezelés teljes folyamatán. Kezdve onnan, hogy hol és milyen eszközökkel találjuk meg az új munkatársat? Ha már megtaláltuk, milyen jogi keretek között foglalkoztassuk? És befejezve ott, hogy mi a teendő, ha felmond a munkaerő?

Előadóknak elismert munkapszichológust, munkajogászt és HR tanácsadót választottunk. Ráadásként az ország vezető állásbörzéjének szervezői mesélték el, hogyan viselkednek ma a pályakezdők.
A konferencia résztvevői, jóllehet egytől egyig tapasztalt HR-es szakemberek voltak, tudtunk számukra is meglepő információkkal szolgálni!
Közzétettünk egy friss tanulmányt arról, hogy mi 2010-ben egy pályakezdő diplomás elképzelése a szakmai jövőjéről. Az eredmény érdekes, ugyanis többségük 3 éven belül vezető pozícióban szeretné látni magát!

Ez különösen elgondolkodtató annak a másik kutatási eredménynek a fényében, miszerint a legtöbb pályakezdő motivációs sorrendjében, jóval előrébb van az az egyszerű szempont, hogy új munkahelye helyileg közel legyen, mint hogy milyen kihívásokat, milyen megmérettetést jelenthet az számára.

 Az Aarenson Consulting háza tájáról pedig új információ volt, hogy ezentúl a cégek részére nem pusztán fejvadász vagy munkaerő közvetítő szolgáltatást nyújtunk, hanem álláshirdetések is elhelyezhetőek honlapunkon!
Jókora kitérő volt ez a számunkra, és most hogy túl vagyunk rajta, elmondhatom, jó érzéssel tölt el, hogy sikeresnek bizonyult a konferencia!
De még jobb érzés újult erővel visszatérni a saját vizekre!

Bogdanovits Péter ügyvezető
Aarenson Consulting
A cég honlapja:

Fejvadász cég

Szakmunkás toborzás