8:7:6 Reklámhét, SEO, keresőoptimalizálás, interakció

SEO szövegírás - a főcim h1, a fejezetcím h2 lesz
SEO szövegírás - a főcim h1, a fejezetcím h2 lesz

Nyilvános SEO

A Reklámhét programjaként került sorra – immár a bő hagyományoknak megfelelően – a kávé melletti szabad beszélgetés lehetősége. A Reklámhetet Pécsett szervező Weinreich László (Netmester) meghívására ezúttal is “terítékre kerültem”, azaz egy jó kávé mellett vártam Lacival a vendégeket és az online marketingre vonatkozó kérdéseiket.
Nagyon csinos lány és okos fiú telepedett mellénk a belvárosi Freskó Café asztalkájához, ahol hamarosan kiderült, hogy beszélgetésünk valóban beszélgetés lesz, vagyis többirányú folyamat, s mintegy beteljesítjük az igazoltan hiányzó Héder Sanyi (az Internet Akadémia harmadik alapítója) hitvallását: nem észt osztunk, hanem egyenlő partnerekként észt mozgatunk.

Az okos fiúról kiderült, hogy Mondovics Mihálynak hívják, egyetemen tanít, s erőssége a webdesign. A SEO, azaz a keresőoptimalizálás érdekelte és a Facebookba beépíthető html oldalak.
Mint kiderült, a Facebook fejlesztésekről többet tud nálam, sőt Lacinál is, aki a csinos lánnyal a Facebookon megvalósítható szerepjátékokról értekezett.

A SEO-téma útvonalát, az érintett pontokat röviden elmondhatom: domain – title – beszédes url – description és keywords (meta tagek) – a szöveg főcíme (h1) – alcímek (h2-h6) – text – képek – kép fájlnevek – kép leírása (alt=””). A link building ezúttal kimaradt – elvitte a facebook téma…

Reklámhét, online marketing és címmagyarázat

Ez a mostani laza kávézás a Pécsi Internet Akadémia nyolcadik nyilvános szereplése volt (8), a reklámhéten (7), amely hat a társadalomban (6)! Ismét bebizonyosodott, hogy a legtöbb szakmai haszon a beszélgetésekből, az interakcióból, s nem az “egy okos ember feláll és megnyilatkozik” hozzáállásból származik.

***

Link kapcsolódások:

Vendégünk honlapja: Mondovics Mihály

Weinreich László cége: Netmester

Honlapomon a SEO: SEO

Ismeretterjesztő honlapom: Keresőoptimalizálás