Gerilla keresőoptimalizálás, gerilla SEO

Nagyon gerilla - Che Guevara szobra.
Nagyon gerilla

Legyen minden gerilla!

Rendesen szaporodnak a gerilla elnevezések: gerilla önéletrajz, gerilla párválasztás, gerilla blog, gerilla taktika, gerilla ez-meg-az.
Ennek két oka van.
Egyfelől nagy divat a szó, s ez viszi előre a gerilla szóösszetételeket. Másfelől pedig tényleg tért hódít a gerillamarketingből következő szemlélet, vagyis gyors, olcsó, meglepő, hatékony megoldást kínálunk egy-egy marketing feladat megoldásához.

Gerillamarketing eltérítve

Hogy a két ok közül melyikkel van dolgunk, azt könnyen eldönthetjük. Nyilván erőltetettnek hatna, ha egy bájos ezüst ékszerről azt állítanám, hogy ez itt gerilla ezüst, és nyilván egy hashajtó reklámjánál is visszatetszést keltene, ha azt mondanánk: gerilla tablettával van dolgunk!
Na, de akkor milyen dolgokat nevezhetünk gerillának? Che Guevara nyilván egy gerilla-gerilla, leszámítva azt az időszakot, amikor is kubai, forradalmi pénzügyminiszterként viaskodott a gerilla imperialistákkal. Legalábbis a Comandante gerilla önéletrajzából ez következik.

Persze a gerilla szóösszetételben leledző blog elnevezést nagyon is helyénvalónak gondolom. Hiszen szükség van olyan webegységre, amely a szóban forgó név mögött rámutat a jelenség okára, minőségeire, struktúráira - például a gerillamarketing szerepére. Illetve maga is példát mutat a bejegyzéseivel, azok megközelítési módjával

Gerilla SEO

Olykor nagy kedvem volna nekem is a dolgok könnyebbik végét megfogni és úgy segíteni barátaimnak a keresőkben történő előrehaladásban, hogy legerilláznám a szolgáltatásukat. Így születhetne meg a gerilla duguláselhárítás fogalma is, hiszen a Duguláselhárítás Budapesten gyors, mint egy gerillahadtest.
De a magam portékáján is sokat dobna, ha gerilla SEO-t mondanék, vagy gerilla keresőoptimalizálás lenne a hívó kifejezésem.
Hát akkor legyen így - szolgáltatásom ezentúl: Gerilla SEO!
***
Az igazi gerillamarketing linkjei:

Válasz Thomas Csizmadia gerillamarketing kérdéseire

Gerillamarketing blog

Gerillamarketing

Gerilla Reblog

A SEO mint szolgáltatás