Szóbeszédek a kamarai regisztráció körül

Kötelező? Önkéntes? A kamarai tagságról

Most aztán van szóbeszéd rendesen, hogy kötelező lett újra a kamarai tagság, megint a semmiért viszik a pénzt és így tovább...
Mielőtt bárki elvörösödött arccal elkezdené szidalmazni a számára unszimpatikus pártot, az előző, a mostani vagy az összes kormányt, nyugtatóként jegyzem meg, hogy a valódi, hiteles információ is elérhető, például itt:
> Kötelező kamarai regisztráció

Itt azonnal ki fog derülni, hogy nem a kamarai tagság kötelező, hanem a regisztráció, és az is, hogy minimális összegért bizony relatíve nagyon is sokat kap(hat) a regisztrált vállalkozás!
Aki nem csak a jogszabályokra és paragrafusokra kíváncsi, az számos érdekességgel, háttérinformációval is megismerkedhet az alábbi webhelyeken:

> Kötelező kamarai regisztráció blogbejegyzésben

> Kötelező kamarai regisztráció hírben

Ez utóbbiban a történelmi háttér is kibomlik, megtudhatjuk például, hogy a magyar kamarai vagyont háromszor államosították minden kártérítés, kárpótlás nélkül - nem csoda, hogy a magyar kamarák nem versenyképesek nyugati társaikkal.
De azt is megtudhatjuk, hogy a ma Magyarországán a vállalkozásokhoz kapcsolódó adminisztráció a GDP 10%-át emészti fel, és azt is, hogy a kamarák ennek töredékéért elvégeznék az állam által maga alá gyűrt feladatokat!
Bizony, még volna feladat a kamarák előtt!

Címkék: marketing