Arcélek: a duguláselhárító

A duguláselhárítás és vízvezeték szerelés mestere

Dancs Gyula duguláselhárító
Dancs Gyula

Mivel a duguláselhárítás környékén, mint SEO-s érdekelt, tehát témában gazdag vagyok, ismerősök körében olykor természetesen a duguláselhárítás ilyen-olyan témáját is szóba hozom. Ilyenkor látom az arcokon, hogy erre nem számítottak, ez a téma mintha nem volna eléggé elegáns, érdekes, izgalmas.

Mindenkinek van valamilyen elképzelése a duguláselhárítókról, attól függően, hogy kinek milyen jutott, vagy ha még nem volt szerencséje, akkor elképzel valamilyen valóság- vagy megfigyelési darabkákból egyet magának. Esetleg még az is előfordulhat, hogy valaki honlapon látott képről próbál következtetéseket levonni.

Van, aki a szó hallatán valamilyen durva, de erős embert feltételez, aki akár a csövet is kifacsarja a falból, mások valamiféle gépkezelőre asszociálnak, aki szétfúr bármit, hogy a dugulás nyomára akadjon...
Csak olyannal nem találkoztam még, aki Dancs Gyulát képzelte volna el duguláselhárítóként!

Dancs úr - aki egyébként gyönyörű fotókat készített Tibetben - teljesen emberi módon végzi a munkáját. Filozófiájának alapja, hogy a dugulás helyszínére érve meg kell nyugtatni a lakókat (vagy az adott munkahely alkalmazottait). Ugyanis nem kis dolog, ha a nagy dolog elönteni készül a lakást, jogos a pánik, amit oldani kell.
Tehát Dancs úrnál nem úgy kezdődik a munka, hogy durr, odavágunk egyet a falnak, hanem a sokktalanítással.
És a szakmunka csak ezután következik.
Dancs úrnak több szakmája is van, külföldön is sokáig dolgozott, a felfogása éppen ezért talán szokatlan is a magyar viszonyok között. Elegancia, garancia, megbízhatóság...

***
Kapcsolódó honlapok, bejegyzések: