A linképítés újabb akadályai

Kié a honlap? - fontos kérdés az átláthatóság

Sorra jönnek vissza a lap.hu-tól a link ajánlásaim ezzel az indoklással: "Bár az oldal témáját tekintve megfelelő, sajnos a szerkesztő részére nem tudjuk továbbítani, mivel hosszas keresés után sem található meg rajta az elérhetőség."
Egyfelől repes az ember szíve a gyönyörűségtől, hiszen a lap.hu immár a törvényesség hivatott őreként viselkedik, gátat emel a sok feketén üzemeltetett honlap, webáruház, blog áradásának és ezzel minden tisztességes iparos és linkfogyasztó :-) érdekét védelmezi a fekete gazdaság ellen.

Cégnyilvánosság, a kapcsolat megléte

Egyfelől tehát nagyon is rendjén valónak tűnik az eljárás, hiszen a cégnyilvánosságról szóló törvény elő is írja a beazonosíthatóság számos kritériumát és miért is ne követelhetné meg ennek meglétét egy linkgyűjteményt is üzemeltető internetes szolgáltató. Pláne akkor, amikor túlkínálattal küzd, vagyis sokkal több a link, mint amennyit hatékonyan el lehet helyezni egy-egy aloldalon.

Másfelől viszont érthetetlen dolgok is történnek!

Ma például - 2011 szeptember 23-án - ezt a blogot is visszautasították a fentebb idézett érv alapján, ami azért lep meg, mert nem kell hosszas keresés ahhoz, hogy a lap alján megtaláljuk a kiadó nevét és linkjét, sőt a felelős kiadó személy nevét és linkjét is. Mindkettő a Bognár Stúdió honlapjára visz, a felelős kiadó nevére tett link egyenesen a törvényben előírt és hiánytalanul megadott cégadatokhoz.

Tehát a cégadataim "hosszas keresése" kijelentés valóságtartalmát illetően komoly fenntartásaim vannak!

Nézzük meg, mit tehetek milyen egyenleg mellett:
a.) lemondok a web 2.0 lap.hu oldalon való szereplésről és tudomásul veszem, hogy megajándékoztam a lap.hu kiadóját egy pár perces megkereséssel, amelyet büszkén felmutathat a statisztikájában és ezzel növeli cége hirdetési helyként megjelölhető értékét

b.) Újra kitöltöm és elküldöm a link ajánlómat, az értesítő levélben meghatározott módon, vagyis feltüntetve, hogy hol pótoltam a cégadatok hiányát. Ezzel még mindig nem biztos, hogy megkapom az áhított linket, de újabb néhány perces látogatást könyvelhet el a lap.hu kiadója, tehát tovább növelem cége értékét.

Linképítés - megéri-e?

Ezen a ponton megkérdezem magamtól, hogy van-e nekem ennyi időm egy link beszerzésére, amikor ennyi macera van vele és még továbbra is bizonytalan a megszerzése és nem járnék-e jobban, ha másutt próbálkoznék vagy magam hoznék létre egy linkgyűjteményt.

A kérdésre nagyjából azt válaszolnám, hogy a lapozz.hu fizetőssé tett oldalait leszámítva azért még akad néhány hely  ingyenes linkbeszerzésre a linképítéshez és tényleg, nyomjuk meg kicsit a saját linkgyűjteményt is. Mert az a tuti. És persze a jó blog tartalom.

***
Korábban a link building, a linképítés fontosságáról, jelenségeiről:

***
PS. 2011.10.30.
Tegnap egy aktuális bejegyzésemet ajánlottam a lap.hu-nak, s ma ugyanaz történt, mint eddig is ezzel a bloggal, nem tudják megállapítani, hogy kié ez a blog. Most persze dühönghetnék, s átkozódhatnék is, hogy baj van a túloldalon az értelmi képességekkel, mert a láblécről egy kattintással el lehet jutni a kiadó cég összes, a cégnyilvántartásról szóló törvényben előírt adatához. Vádaskodhatnék is, hogy erre a blogra nem akar linket adni az istennek se a lap.hu, (éppen úgy, mint a gerillamarketinggel foglalkozó webegységeimre az egyik "csak azért sem nevezem meg" oldalukról), nyilván elkötelezettek valamerre. Ezt is megérteném, csak akkor ezt kell mondani, nem pedig belehazudni az ember képébe egy nyilvánvalót.
Mindenesetre írtam egy e-mailt, hogy ennek a blognak van egy lábléce és onnan...Kíváncsi vagyok, válaszolnak-e egyáltalán.